Dzień Mamy z kuchnią molekularną - Hetmańska
Hetmańska

Dzień Mamy z kuchnią molekularną

Od 10.05 do 25.05

dodaj do mojego kalendarza

Celebrowanie Dnia Mamy nabiera nowego, smakowitego wymiaru! Zapraszamy wszystkie miłośniczki kulinarnych eksperymentów wraz z dziećmi na niepowtarzalne warsztaty do naszego centrum.

W sobotę 25 maja razem odkryjemy tajemnice kuchni molekularnej, tworząc ze zwykłych produktów spożywczych eksperymentalne potrawy. Wydarzenie rozpocznie się o godzinie 11.00 i potrwa do 17.00.

ZAMIEŃ CODZIENNE PRODUKTY W NIEZWYKŁE DANIA!

Doświadczeni instruktorzy zaproszą uczestników w niezwykłą podróż po świecie kuchni molekularnej, inspirując do tworzenia zaskakujących potraw. W programie znajdą się m.in. dymiące lemoniady, lody sorbetowe i mleczne bez użycia zamrażarki, owocowy kawior, molekularna pianka z soku, smoczy oddech oraz lodowe chrupki.

Dodatkową atrakcją będą eksperymenty z ciekłym azotem, które pozwolą uczestnikom obserwować fascynujące reakcje na różne przedmioty i artykuły spożywcze. Na koniec, każdy uczestnik zostanie uhonorowany dyplomem „Zwariowanego Naukowca”.

Warsztaty kulinarne odbędą się o godzinach 11.00, 12.30, 14.00 oraz 15.30 i będą trwać 45 minut. Liczba uczestników jest ograniczona o każdej godzinie do maksymalnie 10 osób wraz z opiekunami.

WARSZTATY KREATYWNE

Dla najmłodszych, którzy chcieliby własnoręcznie przygotować upominek dla mamy, zaplanowaliśmy warsztaty kreatywne. Podczas bezpłatnych zajęć będzie można stworzyć kolorowy koszyczek z kwiatami dla mamy oraz śliczny bukiet z serduszek w formie kartki-laurki z efektem 3D.

KONKURSY Z NAGRODAMI

Zaplanowaliśmy jeszcze więcej upominków z okazji Dnia Mamy. W minikonkursach w trakcie wydarzenia będzie można wygrać karty upominkowe do perfumerii Douglas.

To będzie niezapomniane popołudnie pełne zabawy, nauki i pysznego jedzenia!